Energie besparen is een erg belangrijk thema. We gebruiken massaal LED verlichting, steeds meer huizen zijn voorzien van zonnepanelen etc. Ook domotica past prima in deze rij van (energie)besparingen. Omdat je de meeste stopcontacten in de woning schakelbaar maakt bepaal jij dus wat er aan en uit staat op welk moment van de dag. De hele nacht en overdag wanneer we aan het werk zijn staan er allerlei apparaten in onze woning energie te verbruiken, denk hierbij aan de router, wifi-modem, mechanische ventilatie, opladers die continue in het stopcontact zitten en allerlei apparatuur die in de stand-by stand toch nog energie slurpen. Met domotica zorg je ervoor dat wanneer niemand thuis is, of iedereen ligt te slapen, deze apparaten spanningsvrij worden gemaakt. Je huis registreert het wanneer er iemand wakker wordt of thuis komt en binnen een seconde staat alles weer aan!